Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Змінено стандарти акредитації закладів охорони здоров’я в частині профілактики інфікування
01.11.2021
10:43

Змінено стандарти акредитації закладів охорони здоров’я в частині профілактики інфікування

Незабаром в Україні зміняться стандарти акредитації закладів охорони здоров’я. Оновлення торкнуться частини профілактики інфікування.

Підставою для цього стало затвердження нових вимог до впровадження профілактики інфекцій та інфекційного контролю, епідеміологічного нагляду за інфекційними хворобами, пов’язаними з наданням медичної допомоги та адміністрування антимікробних лікарських засобів.

Відтак, керівників закладів охорони здоров’я і фахівців, які входять до складу акредитаційних комісій, просимо звернути увагу, що розділ 7 «Санітарно-епідеміологічне благополуччя» викладено в новій редакції під назвою «Профілактика інфекцій та інфекційний контроль». Розділ 15 «Хірургія, анестезіологія та інтенсивна терапія (реанімація)» суттєво переглянутий. Також точкові зміни внесені в розділи 10, 16, 18, 24 та 27.

Змінено і форму № 008/о «Журнал запису оперативних втручань у стаціонарі», у яку додано чек-лист ВООЗ «Контрольний перелік заходів щодо забезпечення безпеки в операційній».

А також для приведення у відповідність із нововведеннями, відкориговані і такі документи:

  • Стандарт інфекційного контролю для закладів охорони здоров’я, що надають допомогу хворим на туберкульоз; 
  • Заходи та Засоби щодо попередження інфікування при проведенні догляду за пацієнтами;
  • Порядок проведення епідеміологічного нагляду за кором, краснухою та синдромом вродженої краснухи;
  • Перелік необхідних обстежень лікарів-спеціалістів, видів клінічних лабораторних та інших досліджень, що необхідні для проведення обов’язкових медичних оглядів, та періодичність їх проведення. 

Ознайомитися з повною редакцією наказу МОЗ України від 03 серпня 2021 року № 1614

Інші новини