Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
ЦГЗ оновив чат-бот
04.12.2023
13:54

Знайти препарати ЗПТ тепер ще простіше: ЦГЗ оновив чат-бот, де можна обрати зручний спосіб

Центр громадського здоров’я оновив чат-бот у Телеграмі ZPT_poruch_bot

Головна мета цифрового інструменту полягає у збільшенні охоплення лікуванням через наближення ЗПТ до пацієнтів шляхом підбору найзручнішого закладу охорони здоровʼя для лікування замісною підтримувальною терапією (ЗПТ) та отримання препаратів, з урахуванням побажань пацієнта, наявності медикаментів, графіку роботи сайтів ЗПТ та кількості вільних курсів.

За даними біоповедінкового дослідження 2018 року в Україні,оціночна чисельність людей, які вживають наркотики інʼєкційно становить 317 тисяч осіб. Ігнорування проблем та потреб цієї групи населення призводить до збільшення тіньового ринку наркотичних речовин, а також поширення соціально небезпечних захворювань, зокрема, вірусних гепатитів та ВІЛ. 

Водночас, майже за 20-ти річний досвід впровадження ЗПТ продемонструвало свою ефективність, як доказовий метод лікування осіб, які мають розлади вживання наркотичних речовин.

Всі дані, що представлені в чат-боті, збирались з закладів охорони здоровʼя, що забезпечує їх достовірність.

Розроблений чат-бот дозволяє обрати препарат, який цікавить користувача, а також регіон та найближчий заклад, в якому він присутній. Крім того, наведені контактні дані закладів охорони здоровʼя дозволять записатись на консультацію до лікаря завчасно або отримати інформацію телефоном. 

Важливою складовою успішного залучення пацієнта до ЗПТ є його впевненість та свідомий підхід до початку лікування. З цією метою на платформі чат-боту створено серію коротких ознайомчих матеріалів, зокрема, щодо найпоширеніших міфів ЗПТ. Матеріали представлені у вигляді відео та тексту, що дозволить користувачу обрати зручний формат.

Чат-бот є корисним інструментом для пацієнтів та соціальних працівників, які прагнуть швидко знайти відповідь на свій запит, а також наближає ЗПТ до пацієнта.

Якщо з-поміж майже 200 представлених сайтів ЗПТ Ви не знайшли потрібної для себе інформації, завжди можна звернутися за телефоном Національної Гарячої Лінії з питань наркозалежності та ЗПТ: 0-800-507-727.

Приємного користування!

Інші новини