Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
24.01.2022
17:19

Запрошуємо до Комісії з питань етики ЦГЗ!

Комісія з питань етики ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» готується до розширення. У вас є можливість долучитися до нашої роботи, ставши членом/членкинею Комісії.

3 лютого 2022 об 11:00 відбудеться онлайн-зустріч, під час якої ви дізнаєтеся більше про роботу Комісії, критерії вступу до її складу, зможете поставити запитання. Орієнтовна тривалість зустрічі — 1,5 години.

Щоб отримати посилання на зустріч, просимо надіслати електронного листа на адресу irb@phc.org.ua із темою «Участь у роботі Комісії». У самому листі зазначте:

  • своє ім’я;
  • місце роботи;
  • чи маєте ви досвід планування та/або реалізації досліджень у секторі громадського здоров’я, зокрема, епiдемiологiчних, соцiологiчних, поведiнкових та бiоповедiнкових;
  • ваш рівень знання англійської мови.

Що передбачає участь у роботі Комісії

1. Участь у засіданнях Комісії 1-2 рази на місяць

Зважаючи на епідеміологічну ситуацію в країні, засідання відбуваються у форматі онлайн. Кожного 15-го та 31-го числа місяця (або наступного дня, якщо дата припадає на вихідний) відбуватиметься розсилання із переліком заяв на розгляд, звітами за результатами розглядів, обиратимуться члени/членкині Комісії, відповідальні за здійснення етичної експертизи конкретних досліджень.

2. Здійснення первинної та повторної експертиз Протоколів досліджень

Здійснення етичної експертизи передбачає ознайомлення із документами дослідження (Протоколом, інструментарієм, інформованою згодою і подібним), заповнення форми звіту відповідного типу (первинна чи повторна).

Які переваги членства у Комісії:

1) ви отримаєте можливість одними з перших дізнаватися про нові дослідницькі проекти;

2) практика етичної експертизи допоможе краще розуміти, як прописувати етичний компонент у власних дослідженнях таким чином, щоб отримувати схвальний висновок після першого подання;

3) нові навички та посада (член/киня Комісії) збагатять ваше резюме та покажуть, що ви знаєтеся на етичній складовій досліджень за участю людини.

Як стати членом/членкинею Комісії:

1) пройти курс із етичних засад соціологічних та поведінкових досліджень за участю людини (доступ до курсу буде надано Комісією);

2) підписати згоду про нерозголошення конфіденційної інформації;

3) мати змогу приділяти 1-2 дні на місяць роботі у складі Комісії на безоплатній основі.

Кваліфікаційні критерії для роботи в Комісії:

1) досвід у плануванні та/чи реалізації досліджень у секторі громадського здоров’я, зокрема, епiдемiологiчних, соцiологiчних, поведiнкових та бiоповедiнкових;

2) рівень знання англійської мови достатній, щоби пройти курс із етичних засад досліджень, а також для того, щоб ознайомлюватись із матеріалами досліджень англійською.

Інші новини