Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
27.10.2020
13:33

Запрошуємо до Національного діалогу стосовно допомоги пацієнтам із ТБ в Україні

Запрошуємо взяти участь у Національному діалозі щодо спільних дій державних інституцій та організацій громадянського суспільства, зокрема спільноти людей, яких торкнулася проблема туберкульозу, у подоланні бар’єрів на шляху до якісних медичних та соціальних послуг з лікування туберкульозу в рамках переходу від донорського фінансування на державне.

Мета заходу — налагодити міжсекторальну взаємодію та координацію органів законодавчої, виконавчої, судової влади та організацій громадянського суспільства, зокрема спільноти людей, яких торкнулася проблема ТБ, у протидії захворюванню на туберкульоз в рамках переходу з донорського фінансування на державне.

Наше завдання — створити сприятливе правове середовище для забезпечення якості та доступності медичних і соціальних послуг з туберкульозу на всьому континуумі допомоги.

До участі у заході запрошено:

  • представників виконавчої та законодавчої влади;
  • організації громадянського суспільства;
  • спільноту людей, яких торкнулася проблема туберкульозу;
  • організації, що надають технічну і донорську допомогу;
  • головних лікарів та фахівців обласних протитуберкульозних закладів, представників первинної ланки медико-санітарної допомоги;
  • представників органів місцевого самоврядування.

Дата проведення: 29 жовтня 2020 року, 10:00–16:00 (з перервами).

Щоб долучитися до заходу онлайн, зареєструйтеся за посиланням: https://eventpost.com.ua/NationalDialogue/. Після реєстрації Вам будуть надіслані посилання, за якими Ви зможете долучитися до заходу і експертів у паралельних робочих групах.

Робоча група 1

Наявні потреби, правові бар’єри та можливості для подальшого сталого впровадження послуг з ТБ: профілактика, раннє виявлення, лікування та соціальна підтримка, які орієнтовані на потреби людей, (зокрема дітей) та дотримання їхніх прав.

Робоча група 2

Розробка концепції щодо створення та впровадження в Україні прийнятних правових умов для здорового розвитку дітей, яких торкнулася проблема туберкульозу (діагностичні, лікувальні, освітні та соціальні послуги (зокрема психологічної допомоги), та алгоритму внесення змін до наявних НПА.

Робоча група 3

Розробка фінансових та юридичних механізмів соціального контрактування для залучення організацій громадянського суспільства до надання послуг з ТБ: профілактика, раннє виявлення, соціальна підтримка, що орієнтована на потреби людини (в контексті епідемії COVID-19).

Протягом заходу учасники матимуть змогу ставити запитання у чаті. Більше інформації про Національний діалог: https://tbpeopleukraine.com/natsionalnyj-dialoh/.

У разі виникнення запитань щодо програми заходу, інших коментарів чи відгуків пишіть онлайн-фасилітатору заходу: Андрій Дудник, доц. кафедри фтизіатрії з курсом клінічної імунології та алергології ВНМУ ім. М. І. Пирогова, andriidudnyk@vnmu.edu.ua.

Контактна особа з організаційних питань: Юлія Кирилова, +38 067 3681081.

У разі виникнення запитань щодо підключення до заходу або інших технічних проблем, будь ласка, зв’яжіться з технічним координатором: Олексій Яніга, yaniga@ukr.net, +38 093 5211170.

Фінансова, технічна, організаційна підтримка заходу:

  • БО «100% життя» у рамках реалізації компоненту 10М. «Підтримка та інституційний розвиток ТБ спільноти» проєкту «Сталість, інновації, результат»;
  • Європейська коаліція із боротьби з туберкульозом, у рамках регіонального проєкту TB-REP 2.0;
  • Європейське регіональне бюро ВООЗ та Офіс ВООЗ в Україні;
  • Центр громадського здоров’я України;
  • Національне партнерство «Зупинимо Туберкульоз. Україна».

Концепція заходу

Запрошення від оргкомітету

Інші новини