Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
24 липня завершилась 10-та спеціалізована міжнародна конференція з ВІЛ/СНІДу «IAS-2019»
29.07.2019
13:47

24 липня завершилась 10-та спеціалізована міжнародна конференція з ВІЛ/СНІДу «IAS-2019»

Експерти з усього світу зібрались на 10-тій міжнародній конференції IAS з питань ВІЛ, що відбулась 21-24 липня в Мехіко. Науковці, медики, фармацевти та інші фахівці зустрілись, щоб представити та обговорити новітні методи подолання ВІЛ. Серед питань, які були порушені: способи зупинити поширення ВІЛ, розробка новітніх засобів лікування та профілактики, навіть можливе винайдення вакцини від ВІЛ. 

Українську делегацію експертів очолив Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко.  

Конференція вперше сформована під час піку епідемії СНІДу у 1985 році та є найбільшою у світі у сфері охорони здоров'я. Наразі Конференція залишається унікальною платформою, що поєднує науку, правознавство та права людини. Кожна Конференція – це можливість посилити внутрішньодержавну політику та цільові програми у боротьбі з епідемією. Точкою фокусу 10-ої Конференції є посилення політичних та фінансових зобов’язань щодо відповіді на ВІЛ-інфекцію/СНІД. 

В рамках досягнення цілей ВООЗ з подолання глобальної епідемії ВІЛ “90-90-90” експерти детально обговорили практичні способи їх реалізації. Учасники конференції наголосили на необхідності збільшення та максимізації впливу фінансування, зміцнення політичної волі, досягнення поточних та майбутніх цілей, і, що важливо, забезпечення корисності від цих зусиль для  людей, яким це найбільше необхідно. Експерти Центру громадського здоров'я обмінялись досвідом, отримали найсучаснішу інформацію та ознайомились з висновками останніх досліджень у сфері лікування ВІЛ, що сприятиме покращенню надання послуг з лікування ВІЛ в Україні.

Інші новини