Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Безпечна краса: кияни дізналися, як захиститися від гепатиту
29.07.2019
17:14

Безпечна краса: кияни дізналися, як захиститися від гепатиту

26-28 липня Центр громадського здоров’я України провів у Києві серію заходів до Всесвітнього дня боротьби з гепатитом. Люди дізналися більше достовірної інформації про гепатит, як можна ним заразитися та як він лікується. Відвідувачі почули головний меседж, що гепатит - не вирок, він лікується, потрібно лише зробити тест і дізнатися свій статус.

«За даними ВООЗ вірусні гепатити є найбільш недооціненою загрозою в світі. Саме гепатити стануть найбільшою проблемою охорони здоров’я вже в наступні 10 років. Гепатити небезпечніші за ВІЛ, адже мають більш стійкі віруси, що легше передаються. Вчасна діагностика та лікування — найкращий захист від ускладнень хвороби. Щоб виявити недугу на ранній стадії, необхідно проходити тестування», – зазначила д-р Уляна Супрун, в.о. Міністра охорони здоров’я України.

На кожному з трьох заходів в різних районах міста Центр проводив анонімне та безкоштовне експрес-тестування для всіх охочих. Усього за три дні було протестовано 347 осіб, серед яких виявили 14 людей з гепатитом С, 6 - з гепатитом В, 6 інфікованих ВІЛ та 5 - сифілісом. Експерти надали консультацію та психологічну допомогу людям з позитивним результатом - головне, що вони тепер проінформовні і зможуть вчасно почати лікування. 

«Найкраща профілактика захворювань – це відповідальність за своє здоров’я та обізнаність. Наша головна мета – ці знання поширювати серед людей та формувати новий тренд відповідальної краси та здоров’я», – прокоментував гендиректор Центру громадського здоров’я Володимир Курпіта.

Центр також ініціював публічну дискусію за участю трьох фахівців зі сфери краси та медицини про захист клієнтів від зараження вірусними гепатитами та профілактику цих захворювань. Про свій досвід та правила безпечних процедур розповіли власники студій манікюру, лікарі-стоматологи і тату-майстри. 

Інші новини