Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Близько 500 тис. доз вакцин проти грипу планують доставити в Україну
01.08.2019
12:03

Близько 500 000 доз вакцин проти грипу планують доставити в Україну

Близько 500 тис. доз вакцин проти грипу для вакцинування в сезонi 2019–2020 планують доставити в Україну. Ця кількість на 150 тис. перевищує кількість поставлених вакцин минулого сезону. Про це представники виробникiв вакцин повідомили 30 липня на засіданні круглого столу «Вакцинація проти грипу – найкращий метод профілактики» за участі доктора Уляни Супрун, в. о. міністра охорони здоров’я, представників Центру громадського здоров'я України, Держлікслужби, Державного експертного центру МОЗ, виробників, дистриб’юторів вакцин, аптечних мереж, громадських організацій, активістів та інших.

На заході передусім обговорювалися питання можливого строку надходження вакцин у продаж. Представники виробникiв вакцин проти грипу висловили подяку МОЗ, ДЕЦ, та Держлікслужбі за успішну співпрацю у минулому сезоні, завдяки якій сезонні вакцини швидко потрапили на ринок. Орiентовний термiн надходження вакцин цьогорiч – жовтень 2019 року. Такий термiн передусiм зумовлений пізнім наданням ВООЗ штамового складу вірусів виробникам вакцин. Проте Державний експертний центр повідомив, що впровадження спрощеного електронного механізму подання реєстраційної форми для вакцин проти грипу сприятиме прискоренню часу їх надходження.

У свою чергу аптечні мережі прозвітували про готовність до реалізації вакцин проти грипу: аптечні склади оснащені необхідним холодовим обладнанням для транспортування вакцини проти грипу в регіони України.

Учасники круглого столу погодили проведення робочих зустрічей на базі Центру з метою своєчасного та ефективного початку вакцинальної кампанії проти грипу та для подальшої підготовки інформаційної кампанії до сезону захворюваності.

Можливість відкритого діалогу між зацікавленими сторонами сприяє  визначенню проблемних питань постачання вакцин,  можливих бар'єрів, що заважають  українцям вакцинуватися та обговоренню шляхів їх подолання.

Інші новини