Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
ЦГЗ навчив регіони, як моніторити успішність нової моделі боротьби з ВІЛ
27.05.2019
14:06

ЦГЗ навчив регіони, як моніторити успішність нової моделі боротьби з ВІЛ

22-23 травня 2019 року фахівці Центру громадського здоров’я провели Семінар з питань верифікації даних в рамках впровадження моделі фінансування за результат.

На семінар до Києва було запрошено регіональних координаторів з моніторингу та оцінки ВІЛ з 12 регіонів PEPFAR.

В рамках семінару, координаторів на практиці навчили використовувати інструмент з програмного аудиту, ознайомили  з основними умовами участі у моделі фінансових доплат за значні досягнення в лікуванні ВІЛ та перевагами, які зможе отримати Україна при впровадженні такої моделі.

Також під час семінару учасники обговорили кількість пацієнтів, що отримують антиретровірусну терапію та важливість розширення покриття програми доконтактної профілактики PrEP, що попереджає розповсюдження ВІЛ.

Семінар проходив в рамках Проекту «Посилення спроможності лікування ВІЛ/СНІД в Україні згідно з Надзвичайним планом Президента США по боротьбі зі СНІДом (PEPFAR)» (Сare&Treatment), що впроваджується Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України за фінансування Центрів контролю та профілактики захворювань США (CDC).

Довідково

Мета програми PEPFAR (Надзвичайна ініціатива Президента США з надання допомоги у боротьбі з ВІЛ/СНІД) полягає у наданні технічної допомоги та певного обсягу безпосередніх послуг, що мають забезпечити максимальні якість, охоплення та результативність національних заходів з відповіді на епідемію ВІЛ/СНІД, передусім для ключових та найбільш уразливих груп населення. У співпраці з урядом і громадянським суспільством України, а також з іншими партнерами, зокрема Глобальним фондом для боротьби з ВІЛ/СНІДом, туберкульозом та малярією і Об’єднаною програмою ООН з ВІЛ/СНІДу (ЮНЕЙДС), PEPFAR підтримує заходи, спрямовані на зміцнення національного та регіонального потенціалу для протидії ВІЛ/СНІДу, вдосконалення нормативно-правової бази бюджетного та фінансового забезпечення цих заходів, реалізацію та оцінювання результативності програм профілактики, догляду та лікування на всіх рівнях, а також на формування прозорих процесів і систем постачання ліків та медичних товарів.

Центри контролю та профілактики захворювань США (CDC) - федеральне агентство Міністерства охорони здоров'я США, що займається захистом американського суспільства від загроз в сфері охорони здоров’я. CDC є надійним партнером державного сектору в протидії епідемії ВІЛ/СНІДу в Україні. Надзвичайний план президента США по боротьбі з ВІЛ (PEPFAR), що впроваджується за технічної координації та підтримки CDC є урядовою ініціативою Сполучених Штатів для вирішення глобальної епідемії ВІЛ/СНІДу та допомоги тим, хто страждає від цієї хвороби.

Інші новини