Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
ЦГЗ продовжує фінансувати послуги з профілактики, догляду і підтримки людей, які живуть із ВІЛ
17.04.2020
14:07

ЦГЗ продовжує фінансувати послуги з профілактики, догляду і підтримки людей, які живуть із ВІЛ

Послуги із профілактики, догляду і підтримки людей, які живуть із ВІЛ, надають із обов’язковим дотриманням заходів щодо профілактики нової коронавірусної інфекції COVID-19. Усі ці послуги продовжує фінансувати Центр громадського здоров’я України.

70% успіху в лікуванні ВІЛ — це консультування та супровід пацієнтів. Україна — перша держава серед країн Східної Європи та Центральної Азії, яка фінансує послуги з профілактики та супроводу ВІЛ із державного бюджету, а не виключно коштом міжнародних донорів.

З 2019 року Центр громадського здоров’я України реалізовує програми профілактики ВІЛ і догляду й підтримки людей, які живуть з ним. Це дає змогу ефективно протистояти епідемії ВІЛ/СНІДу за рахунок державного фінансування.

Торік загальна сума виділених бюджетних коштів становила майже 86 млн грн. Близько 212 000 людей із груп підвищеного ризику інфікування ВІЛ скористалися послугами профілактики. Послуги із підтримки отримало понад 21 000 пацієнтів, які живуть із вірусом імунодефіциту людини.

Цьогоріч Центр продовжує координувати громадські організації у регіонах, які є основним надавачем послуг. Це дає змогу забезпечити сталість їх надання до кінця року для ключових груп населення щодо інфікування ВІЛ.

Згідно із бюджетом, цього року виділено понад 207 млн грн на фінансування послуг із профілактики вірусу імунодефіциту людини, догляду і підтримки пацієнтів, що живуть із ВІЛ.

За прогнозом, понад 355 000 людей отримають послуги з профілактики ВІЛ серед груп підвищеного ризику. І майже 50 000 осіб залучать до надання послуг із догляду та підтримки людей, що живуть із ВІЛ.

Інші новини