Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
26.07.2019
15:58

ЦГЗ відновлює торги по закупівлі послуг з профілактики ВІЛ-інфекції

Центр громадського здоров'я відновлює торги по закупівлі послуг з профілактики ВІЛ-інфекції серед груп підвищеного ризику інфікування та догляду і підтримки людей, що живуть з ВІЛ за кошти державного бюджету.

За рахунок державних коштів планується забезпечити послугами профілактики 149 344 представника груп ризику, а послугами догляду і підтримки 21 375  людей, що живуть з ВІЛ та їхніх партнерів, що не знають про свій ВІЛ-статус, по всій Україні.

Закупівля згаданих послуг у 2019 році є важливим кроком в реалізації плану переходу від донорського до державного фінансування (20-50-80) та направлена на посилення спроможності держави ефективно впроваджувати пріоритетні заходи для подолання епідемій туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу без припинення здійснення таких заходів чи погіршення якості їх виконання в умовах поступового переходу від фінансування за рахунок коштів донорів до фінансування за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів.

Процес переходу на державне фінансування послуг, пов'язаних з ВІЛ, здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 497 про «Деякі питання надання послуг представникам групи підвищеного ризику щодо інфікування ВІЛ та людям, які живуть з ВІЛ», від 12 червня 2019 року.

Закупівля проводиться через механізм відкритих торгів на платформі Прозоро. Заохочуємо всіх потенційних учасників взяти участь в торгах і просимо уважно ознайомитись з вимогами до подання документів, зазначених в оголошеннях конкурсів, які можна знайти на сайті https://prozorro.gov.ua/

Інші новини