Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Фахівці Центрів контролю та профілактики хвороб пройшли тренінг з кризової комунікації
16.11.2022
14:27

Фахівці Центрів контролю та профілактики хвороб пройшли тренінг з кризової комунікації

Понад 50 учасників, серед яких керівники та фахівці комунікацій ЦКПХ, регіональні координатори з вакцинації COVID-19 два дні слухали лекції, розбирали практичні кейси в малих групах та пропонували свої рішення  кризових ситуацій. Навчали їх досвідчені  експерти — Федір Лапій, лікар імунолог, голова Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики та Дмитро Сіманський, PR та media консультант. 

На відкритті тренінгу привітала та побажала колегам плідної роботи Людмила Черненко, генеральна директорка Центру громадського здоров’я. «Комунікація відіграє надзвичайну роль в побудові стійкої системи громадського здоров’я. Саме на плечі Центрів контролю та профілактики хвороб, покладено велику місію — змінити поведінку громад, впроваджувати ефективні інновації та звички, берегти здоров’я громадян», — сказала пані Черненко. 

Роками програмні спеціалісти мало уваги приділяли питанням комунікацій, особливо в кризові періоди. Учасники тренінгу підтвердили, що покращення комунікаційних навичок, вміння спілкуватися зі своєю аудиторією доступною мовою, використання різноманітних каналів для поширення правди — допоможе їм зменшити поширення небезпечних хвороб.

Завітав на захід поміж повітряних тривог і Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я України. Він поділився своїм досвідом спілкування з журналістами та назвав головний секрет успіху — терпіння та співчуття.

«Для кожної державної інституції важливо мати баланс раціонального та емоційного. У багатьох з вас може виникнути бажання до різких дій, адже ви працюєте зі здоров’ям і хочете лише кращого для населення.  Проте лише системний підхід та влучні меседжі зможуть якісно змінити поведінку населення», — підсумував пан Ляшко.

Наприкінці тренінгу учасники за бажанням провакцинувалися проти грипу та COVID-19. Таку можливість надали організатори заходу, адже медичні працівники є групою ризику та повинні бути захищені від тяжких наслідків цих захворювань. 

Тренінг «Кризова комунікація в аспекті COVID-19» відбувся завдяки проєкту USAID та PACT «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я». 

Інші новини