Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Фахівці ЦГЗ обговорили результати оцінки якості лабараторних досліджень діагностики ВІЛ
11.06.2019
16:58

Фахівці ЦГЗ обговорили результати оцінки якості лабараторних досліджень діагностики ВІЛ

6 червняу м.Києві відбулася робоча зустріч з презентації та обговорення результатів програм зовнішньої оцінки якості, проведених у 2018 році Референс-лабораторією з діагностики ВІЛ/СНІДу ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України».

У зустрічі прийняли участь фахівці регіональних лабораторій закладів охорони здоров’я, що здійснюють лабораторні дослідження з діагностики ВІЛ-інфекції.

Метою зустрічі було презентувати  результати програм зовнішньої оцінки якості, а такожобговорити можливі джерела отримання помилок при проведенні лабораторних досліджень, що впливають на їх якість, та  надати учасникам рекомендації щодо проведення корегувальних дій для їх усунення. Крім того на робочій зустрічі з регіональними фахівцями обговорили подальші кроки з розробки та впровадження програм зовнішньої оцінки якості з виявлення серологічних маркерів ВІЛ із застосуванням швидких тестів на регіональному рівні.

Робочу зустріч було проведено в рамках проекту SILab «Підтримка системи епідеміологічного нагляду за ВІЛ і системи управління/поліпшення якості лабораторій Міністерства охорони здоров'я України, покращення використання стратегічної інформації та розбудова потенціалу громадської охорони здоров'я в рамках Надзвичайної ініціативи Президента США з надання допомоги у боротьбі з ВІЛ/СНІД (PEPFAR)», що впроваджується Державною установою «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України» за фінансування Центрів контролю та профілактики захворювань США (CDC), в рамках Надзвичайної ініціативи Президента США з надання допомоги у боротьбі з ВІЛ/СНІД (PEPFAR).

Інші новини