Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
16.05.2019
17:25

Фахівці ЦГЗ взяли участь у заході з імплементацій Цілей Сталого Розвитку

Сьогодні, 16 травня, відбувся захід з імплементації Цілий Сталого Розвитку у сфері охорони здоров'я в Україні. Учасники заходу обговорили результати адаптації 17 глобальних Цілей Сталого Розвитку (далі - ЦСР) з урахуванням специфіки національного розвитку. Крім того підіймалося питання орієнтирів для досягнення до 2030 року. ЦСР були схвалені на Саміті ООН зі сталого розвитку у 2015 році з урахуванням основного принципу – «нікого не залишити осторонь».

«До досягнення ЦСР приєдналися 193 країни світу і більше 150 прозвітувало про кроки у їх виконанні. Це не означає, що у всіх країнах все однаково добре, але ми прикладаємо багато зусиль, щоби керівництво кожної з країн не полишали цього напрямку», – зазначає Координатор Європейського бюро ВООЗ доктор Беттіна Менн.

«Для досягнення Цілей Сталого Розвитку передусім варто зосередитися на досягненні соціально-економічного благополуччя населення. Суспільне бачення розвитку України до 2030 року враховує також здоров’я населення, яке є неможливим без раціонального використання природних ресурсів держави, збереження чистого довкілля та екології планети. Ефективне управління – це ще один аспект ЦСР. Але для його забезпечення необхідна зацікавленість і участь кожного громадянина в житті країни», – підсумовує доктор Володимир Курпіта, Генеральний директор Центру громадського здоров’я МОЗ України.

До процесу вивчення національних ЦСР долучилися понад 800 фахівців: урядовці, управлінці, економісти, демографи, освітяни, журналісти, медпрацівники, епідеміологи, екологи, підприємці, громадські організації тощо. Було розроблено національну систему ЦСР, яку складають 86 завдань та 172 показники для їх моніторингу.

Захід відбувся за участі міністра охорони здоров'я доктора Уляни Супрун, представника та Голови Представництва ВООЗ в Україні доктора Ярно Хабіхта, координатора Європейського бюро ВООЗ доктора Беттіни Менн, представників установ ООН, Глобального Фонду, Генерального директора Центру громадського здоров'я МОЗ України доктора Володимира Курпіти та інших.

Інші новини