Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Команда ЦГЗ відпрацювала навички з ліквідації небезпечного захворювання в ході навчань
17.05.2019
16:30

Команда ЦГЗ відпрацювала навички з ліквідації небезпечного захворювання

Сьогодні, 17 травня, на базі міжнародного аеропорту «Київ» (Жуляни) відбулися командно-штабні навчання з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов'язаної із завезенням особливо небезпечного захворювання серед населення (хвороби, що має або мати міжнародне значення).

Навчання є частиною реалізації Міністерством охорони здоров’я України Плану основних заходів цивільного захисту на 2019 рік, затвердженого Розпорядженням  Кабінету  Міністрів  України від 27 грудня 2018 року № 1076.

«Метою цих навчань є вироблення єдності поглядів на організацію і проведення заходів з реагування, а  також  відпрацювання навичок взаємодії між службами. Спільні навчання держустанов та підприємств з ліквідації наслідків  надзвичайних ситуацій проводяться не вперше і ми сподіваємося, що наша співпраця в подальшому буде лише посилюватися», – зазначили в Центрі громадського здоров’я МОЗ України. 

До проведення навчань було залучено фахівців ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України», ДУ «Лабораторний центр на повітряному транспорті МОЗ України», ДУ «Київський міський лабораторний центр МОЗ України». Заняття були проведені за активної участі  служб   КПМА «Київ» (Жуляни), ТОВ «Мастер-Авіа», ПрАТ «УАТЦ»,  прикордонників, митників, медпункту та поліції аеропорту.

Інші новини