Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Моніторинговий візит до медичних закладів фтизіатричного профілю та центрів профілактики та боротьби зі СНІДом у Вінницькій області.
20.10.2016
18:54

Моніторинговий візит до медичних закладів фтизіатричного профілю та центрів профілактики та боротьби зі СНІДом у Вінницькій області.

4-7 жовтня 2016 року фахівці ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України» –  керівник моніторингової команди, заступник директора з питань регіональної політики та міжсекторальної взаємодії УЦКС О. Стельмах, лікар-фтизіатр О. Дюжева та лікар-лаборант Н. Кампос-Родрігес здійснили моніторинговий візит до медичних закладів фтизіатричного профілю та центрів профілактики та боротьби зі СНІДом у Вінницькій області.  

Метою візиту було надання організаційно-методичної допомоги з питань:

виявлення туберкульозу(в тому числі - МР ТБ), та ВІЛ-інфекції/СНІДу; лікування туберкульозу(в тому числі МР ТБ), та ВІЛ-інфекції/СНІДу; протидії МР ТБ, СНІДу; ведення Реєстру пацієнтів, хворих на туберкульоз;  інфекційного контролю.

Впродовж візиту відбулася низка зустрічей з лікарями, адміністративним персоналом, медичними держслужбовцями регіону, координаторами громадського сектору.

За результатами візиту фахівцями УЦКС у Департаменті охорони здоров’я та курортів були надані рекомендації щодо проведення аналізу основних показників епідситуації з ВІЛ-інфекції/СНІДу та туберкульозу.

Основними досягненнями в області є активна реорганізація закладів протитуберкульозної служби, налагоджена тісна співпраця протитуберкульозної служби зі СНІД-службою. Наразі завершується реконструкція відділення для хворих на хіміорезистентні форми туберкульозу на базі Вінницького обласного  спеціалізованого, територіального медичного об’єднання «Фтизіатрія», де враховані вимоги Стандарту ІК за туберкульозом.  

Незважаючи на певні показники прогресу, у медичних закладах Вінницької області було виявлено ряд недоліків, що негативно впливають на загальний стан із протидії МР ТБ, СНІДу, особливо, щодо ведення Реєстру пацієнтів.

 

Інші новини