Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
21.05.2019
17:23

Найперша запорука високої якості крові — здоровий донор, — Ірина Славінська-Ріцнер

"Підтримка місцевої влади дуже важлива у створенні нової структури підрозділів системи крові, інформуванні населення щодо здійснених кроків, а також у частковому фінансуванні закладів системи в перехідний період. Яскравим прикладом такої підтримки є дії Департаменту охорони здоров’я КМДА, котрий першим в Україні сприяв реорганізації системи крові.

Наразі у закладах охорони здоров’я Києва вже немає відділів трансфузіології, натомість створено лікарняні банки крові, завдяки чому налагоджена структура дає перші результати і заклади, що використовують компоненти крові для лікування своїх пацієнтів мають належний запас компонентів крові, систему управління запасами і спроможні вчасно надати допомогу при лікуванні пацієнтів!

В інших областях такий процес ще не розпочався, однак відповідно до плану заходів щодо реалізації Стратегії до кінця 2019 року для цього мають бути забезпечені всі передумови. І тут ми розраховуємо на допомогу місцевих органів влади", — зазначила Ірина Славінська-Ріцнер, керівник відділу безпеки та донорства ДУ "Центр громадського здоров'я МОЗ України" в інтерв'ю медичній газеті "Ваше здоров'я". З повною версією інтерв'ю можна ознайомитися за посиланням.

Інші новини