Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
25.06.2019
15:38

Понад 95% дітей на Хмельниччині мають щеплення від кору: результати спецоперації

Понад 176 тисяч дітей на Хмельниччині вакциновані від кору після завершення спецоперації з подолання спалаху. Нині захист від хвороби є у 96,5% дітей, які відвідують дитячі садки і школи області.

Загалом під час додаткових заходів імунізації від кору щеплення отримали майже 20 тисяч людей у Хмельницькій області – близько дев'яти тисяч дітей та понад 11 тисяч дорослих (студенти та працівники закладів освіти).

За кілька тижнів спецоперації в області шляхом звірки даних з’ясували кількість дітей, які потребують щепленя проти кору. На основі отриманих результатів було розроблено детальний план заходів додаткової імунізації з чітко визначеними строками. Дітей і дорослих у закладах освіти вакцинували спеціально сформовані та оснащені мобільні бригади медпрацівників. Також пропущене раніше щеплення можна було отримати в амбулаторіях.

На початку року таку ж спецоперацію для боротьби зі спалахом кору проводили на Львівщині. Там щеплення отримали майже 27 тисяч школярів. Після закінчення спецоперації 90% учнів області мали захист від кору.

Міністерство охорони здоров'я України почало підготовку для координації проведення заходів додаткової імунізації по всіх  регіонах. Спільно з Центром громадського здоров’я провели зустрічі з представниками всіх областей та надали інструкції щодо необхідних етапів підготовки планів додаткових заходів для подолання спалаху кору.

З початку року на кір в Україні захворіли понад 54 тисячі людей, а від ускладнень померли 18. Протягом спалаху, з літа 2017 року, захворіли понад 110 тисяч людей, 39 з яких померли.

Оскільки спалах кору триває, МОЗ України рекомендує всім категоріям населення перевірити свій вакцинальний статус та за необхідності отримати щеплення від інфекції. Перевірити кількість вакцин у вашій області можна у таблиці.

Докладно про кір та вакцинацію проти кору ви можете прочитати за посиланням.

Інші новини