Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Посольство Німеччини передало українським лікарням 18 апаратів ШВЛ
30.12.2020
19:39

Посольство Німеччини передало українським лікарням 18 апаратів ШВЛ

Центр громадського здоров’я України був основним отримувачем благодійної допомоги та забезпечував розмитнення апаратів, їх розподіл між опорними лікарнями та доставку у регіони.

Посольство Федеративної Республіки Німеччина в Україні в рамках гуманітарної та благодійної допомоги для протидії поширенню на території України COVID-19 передало 18 апаратів штучної вентиляції легень німецького виробництва. Загальна вартість обладнання сягає майже 525 000 євро.

Зокрема, 30 грудня один апарат було передано до Київської міської клінічної лікарні № 17, яка є лікарнею другої хвилі для госпіталізації пацієнтів з COVID-19 та розпочала прийом хворих у серпні цього року.

Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анка Фельдгузен зазначила, що солідарність між країнами і допомога одне одному є визначальною у боротьбі з COVІD-19. Лише спільними зусиллями ми зможемо подолати глобальний виклик пандемії: «Мені дуже приємно, що у завершення цього дуже непростого для нас усіх 2020 року мені випала нагода відвідати передову лінію фронту боротьби України з коронавірусом, щоб передати апарати ШВЛ українським лікарням. Цим дарунком уряд ФРН хоче продемонструвати свою відповідальність у подоланні пандемії і надалі підтримувати Україну».

Інші 17 апаратів для штучної вентиляції легень вже надіслано до регіонів. Їх отримають лікарні Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Черкаської та Чернівецької областей. Ще один працюватиме у Олександрівській клінічній лікарні м. Києва.

«Увесь світ продовжує об’єднувати зусилля у боротьбі з пандемією COVID-19. І ми дуже вдячні за те, що наші партнери з Німеччини не лише допомагають Україні апаратами ШВЛ, але й підтримують нас у розвитку системи епідеміологічного нагляду. Завдяки реалізації програми громадського здоров’я ми маємо можливість обмінюватися досвідом і втілювати найкращі світові практики на території України», — зазначив очільник Центру громадського здоров’я Ігор Кузін.

Нагадаємо, 11 листопада за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) відбулася онлайн-зустріч керівництва Центру та представників Інституту мікробіології Бундесверу, під час якої було обговорено можливості співпраці у сфері розвитку лабораторної мережі, нових методів діагностики для використання в акредитованих лабораторіях, а також ефективні системи забезпечення біологічної безпеки та біозахисту.

Наразі Центр вже співпрацює з Інститутом тропічної медицини імені Бернгарда Нохта, розташованим у Гамбурзі. Цей інститут є референс-лабораторією ВООЗ, що навчає українських фахівців, залучає їх до міжнародних семінарів та надає реагенти для особливо небезпечних патогенів (зокрема вірусів Зіка, геморагічної гарячки Крим-Конго та ін.).

Окрім цього, в рамках партнерства з урядом Німеччини Центр планує укласти меморандум та розпочати співпрацю з Інститутом мікробіології Бундесверу у Мюнхені.

Інші новини