Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Результати лабораторного аналізу проб води річки Рось
11.06.2019
11:37

Результати лабораторного аналізу проб води річки Рось

За результатами досліджень проб води річки Рось, проведеними обласними лабораторними центрами Вінницької та Київської областей Міністерства охорони здоровʼя, а також Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та Наукового центру превентивної токсикології харчової та хімічної безпеки імені академіка Л. І. Медвідя МОЗ України, щодо перевищень нормативних концентрацій та екологічних нормативів якості не виявлено.

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Білої Церкви прийняла рішення відновити роботу насосно-фільтрувальної станції у місті з 20:00 10 червня.

Додаткова інформація

Відповідно до Закону України «Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення», відповідальними за якість та безпечність питної води є підприємства, які проводять водопідготовку та надають послуги з водозабезпечення.

Центр громадського здоровʼя МОЗ України повідомляє, що питна вода повинна відповідати вимогам Державних санітарних норма та правил «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» (ДСанПіН 2.2.4 - 17 - 10).

З метою збереження власного здоровʼя та близьких людей, громадяни України мають право на інформацію щодо якості і безпечності питної води, яка їм надається, тобто вони можуть звернутися до відповідного підприємства, що дадає послуги водопостачання, яке зобовʼзане надати відповідну інформацію.

Інші новини