Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
04.05.2020
16:08

Стартує другий сезон онлайн-курсу «Медична допомога в період пандемії COVID-19»

Стартує другий сезон онлайн-курсу «Медична допомога в період пандемії COVID-19».

Це серія лекцій для медичних працівників первинної та вторинної ланки. Курс триватиме із 5 до 29 травня щовівторка і щоп’ятниці о 17:00. Відео будуть доступні на Youtube-каналі україно-швейцарського проєкту «Розвиток медичної освіти»: https://bit.ly/2WVStr4.

Онлайн- курс є безкоштовним.

Усі лекції охоплюють аспекти організації та надання медичної допомоги пацієнтам із COVID-19 на первинному та вторинному рівні. Також слухачі онлайн-курсу дізнаються більше про:

  • лабораторну діагностику COVID-19;
  • інфекційний контроль;
  • практичні поради щодо використання засобів індивідуального захисту (ЗІЗ);
  • роботу з медичним обладнанням для респіраторної підтримки пацієнтів із COVID-19.

Якщо ви бажаєте отримати сертифікат, який є підставою для нарахування балів безперервного професійного розвитку (БПР):

Розклад курсу:

5 травня, Руслан Буяновський, лікар-терапевт, експерт медичної мережі «Добробут»: Узагальнення досвіду ведення пацієнтів з COVID-19 на догоспітальному та госпітальному етапах.

https://www.youtube.com/watch?v=oA1rnjRq2to&feature=youtu.be

8 травня, Олексій Риков, директор із педіатрії медичної мережі «Добробут»: Організація роботи поліклініки в період пандемії COVID-19.

12 травня, Вікторія Байда, сімейна лікарка, завідувачка медичного центру «Добробут»: Алгоритм ведення пацієнта з COVID-19 на амбулаторному етапі, зокрема правила телефонного моніторингу.

15 травня Daniil Brindak Бріндак, лікар-лаборант-гігієніст відділу антибіотикорезистентності та інфекційного контролю Центру громадського здоров’я України та Лілія Скольська, лікарка-анестезіолог, керівниця тренінгового центру «Добробут»: Використання ЗІЗ в умовах амбулаторного прийому та стаціонару.

19 травняРоман Колесник, фахівець внутрішньолікарняних інфекцій та антибіотикорезистентності відділу антибіотикорезистентності та інфекційного контролю Центру громадського здоров’я України та Станіслава Гапонова, завідувачка педіатричним відділенням, головна інфекціоністка медичної мережі «Добробут», членкиня правління Української академії педіатричних спеціальностей: Інфекційний контроль та організація роботи персоналу під час перепрофілювання ЗОЗ.

22 травня, Ірина Демчишина, завідувачка вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України та Олексій Риков, директор із педіатрії медичної мережі «Добробут»: Лабораторна діагностика COVID-19.

26 травня, Лілія Скольська, лікарка-анестезіолог, керівниця тренінгового центру «Добробут»: Респіраторна підтримка пацієнтів з COVID-19, практичні аспекти.

29 травня, спікери та тема семінару уточнюються.
Онлайн-курс розроблений фахівцями Центру громадського здоров’я України і медичної мережі «Добробут» за підтримки україно-швейцарського проєкту «Розвиток медичної освіти».

Інші новини