Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
31.05.2023
15:39

У Чернівцях та Ужгороді пройшов семінар "Удосконалення навичок проведення епідеміологічних розслідувань спалахів інфекційних хвороб" під наставництвом ЦГЗ

У Чернівцях та Ужгороді фахівці Центрів контролю та профілактики хвороб провели триденний семінар "Удосконалення навичок проведення епідеміологічних розслідувань спалахів інфекційних хвороб". Навчання відбулось за наставництвом Центру громадського здоровʼя, участь взяли:

  • лікарі-епідеміологи,
  • лаборанти,
  • епідеміологи 
  • працівники відокремлених структурних підрозділів Чернівецького ЦКПХ.

В час семінару колеги розглянули аналіз нинішньої епідситуації в Україні та аналіз спалахів інфекційних хвороб у Чернівецькій та Закарпатській областях впродовж 2018-2022 років, нормативні документи, навчання щодо швидкого оцінювання ситуації, інтерпретації й аналізу даних, формування гіпотез тощо. Також для учасників заплановано цілу низку практичних завдань та їх підсумкове тестування.

В рамках робочого візиту до навчання приєднався Ігор Кузін, заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар. Він підкреслив важливість таких заходів і підвищення кваліфікації фахівців та побажав колегам ефективної роботи. 

Захід проводиться завдяки підтримці Центрів контролю та профілактики захворювань (CDC) Атланти, США, у рамках проекту під назвою «Епідеміологічний нагляд та відповідь на загрозу пташиного та пандемічного грипу з боку національних органів охорони здоров’я поза межами США».

Інші новини