Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
У Києві відбувся тренінг з посилення системи епідеміологічного нагляду за ВІЛ-інфекцією
09.09.2019
13:58

У Києві відбувся тренінг з посилення системи епідеміологічного нагляду за ВІЛ-інфекцією

Покращення системи епіднагляду за ВІЛ дозволить ефективніше виявляти ВІЛ-позитивних людей та надавати їм своєчасну допомогу, а отже  зупинити поширення ВІЛ. Підвищення кваліфікації спеціалістів — важливий крок у розвитку всієї системи. 

4-6 вересня 2019 року у Києві пройшов тренінг з посилення системи епідеміологічного нагляду для оптимізації виявлення випадків ВІЛ-інфекції та СНІДу за участю представників Інститут глобальних наук про здоров'я при Каліфорнійському Університеті,  Сан-Франциско (UCSF). 

У тренінгу брали участь лікарі-епідеміологи, спеціалісти у сфері моніторингу та оцінки та інші фахівці, залучені до епідеміологічного нагляду за ВІЛ-інфекцією/СНІДом   національного та регіонального рівнів. Всі вони ознайомилися з сучасними методами визначення недавніх інфекцій, генотипування для виявлення кластерів передачі ВІЛ.

Нагадаємо, що відповідно до стратегії Fast-Track (ЮНЕЙДС), направленої на остаточну елімінацію ВІЛ/СНІДу у всьому світі за рахунок впровадження прогресивних підходів до профілактики ВІЛ, доступу до лікування, підтримки пацієнтів та інформування населення мають бути виконані цілі «90-90-90»: 90% ЛЖВ повинні знати про свій ВІЛ-статус; 90% людей, які знають про свій позитивний ВІЛ-статус, мають отримувати лікування; 90% людей, які лікуються, повинні мати вірусне навантаження, що не визначається.

Захід було проведено в рамках проекту SILab «Підтримка системи епідеміологічного нагляду за ВІЛ і системи управління/поліпшення якості лабораторій Міністерства охорони здоров'я України, покращення використання стратегічної інформації та розбудова потенціалу громадської охорони здоров'я в рамках Надзвичайної ініціативи Президента США з надання допомоги у боротьбі з ВІЛ/СНІД (PEPFAR)», за фінансування Центрів контролю та профілактики захворювань США (CDC).

Інші новини