Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Україна отримала 150 тисяч доз вакцини проти гепатиту В і розподіляє їх серед регіонів
02.05.2022
16:23

Україна отримала 150 тисяч доз вакцини проти гепатиту В і розподіляє їх серед регіонів

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) нещодавно доставив в Україну 150 тисяч доз вакцини проти гепатиту В. Зараз їх розподіляють серед областей. Постачання здійснене в межах гуманітарної допомоги.

Така підтримка від міжнародних партнерів є вкрай важливою, адже чергові планові поставки вакцини до нашої країни мали відбутися у квітні цього року, однак війна внесла корективи.

Аби маленькі українці могли дотримуватися Національного календаря профілактичних щеплень, а послуга з вакцинації й далі залишалася доступною, передусім вакцину доправляють до пологових будинків. Така пріоритизація дасть змогу захистити від захворювання найвразливіших.

«Вакцина проти гепатиту В — перша, яку отримує дитина, — наголошує Ігор Кузін, заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар України. — Її роблять упродовж 24 годин після народження ще в пологовому будинку. Це щеплення є вкрай важливим, адже малюки до одного року найбільш вразливі до гепатиту В — у цьому віці він у 90% випадків переходить у невиліковну хронічну хворобу. Тому дуже важливо, щоб усі українські діти отримували цю вакцину вчасно. Закликаю лікарів інформувати про це новоспечених батьків».

Для більш детальної інформації щодо наявності вакцини у вашому регіоні перебування, будь ласка, звертайтеся до департаментів охорони здоров‘я військових адміністрацій або ж на «гарячу лінію» МОЗ за номером 0 800 60 20 19.

Інші новини