Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Українські фахівці підвищили ефективність співпраці у проекті CARE
31.10.2019
15:19

Українські фахівці підвищили ефективність співпраці у проекті CARE

Працівники ЦГЗ взяли участь у тренінгу з користування програмним забезпеченням REDCap для передавання даних. Навчання відбувалося 28–29 жовтня за участі міжнародних партнерів та фасилітації представників Центру передового досвіду з охорони здоров’я, імунітету та інфекцій (CHIP — Centre of Excellence for Health, Immunity and Infections, Данія) у рамках проекту «Спільні дії, спрямовані на боротьбу проти ВІЛ/ТБ/ВГС у регіонах Європи» (CARE).

Захід було присвячено практичним аспектам збирання та передавання клінічних даних у рандомізованій східноєвропейській когорті CARE, яка включає пацієнтів з вірусом гепатиту C та ВІЛ-інфекцією.

Учасники тренінгу ознайомилися з інтерфейсом REDCap та формами введення даних, а також попрактикувались у введенні тестових даних, обговорили складні випадки, змодельовані тренерами, та найпоширеніші робочі помилки.

Проект CARE (www.careresearch.eu) фінансується програмою досліджень та інновацій «Горизонт 2020» Європейського Союзу та об’єднує провідних науковців і високопредставницькі дослідні мережі у європейському регіоні в боротьбі з ВІЛ/ТБ/ВГC. До консорціуму входять 12 партнерів із різних країн: Великої Британії, Грузії, Данії, Італії, Литви, Німеччини, Республіки Молдова, Російської Федерації, України та Швеції.

Довгостроковою метою такої колаборації є впровадження спільної науково-дослідної інфраструктури з даними і колекціями зразків, що дасть змогу партнерам розширювати діяльність поза рамками фінансування: після завершення проекту CARE його учасники зможуть ділитися технологіями, протоколами, структурованими даними і знаннями для подальших досліджень.

Інші новини