Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
В Україні буде створено комунікаційну платформу з обміну інформацією про якість лікарських засобів
13.10.2021
10:57

В Україні буде створено комунікаційну платформу з обміну інформацією про якість лікарських засобів

8 жовтня 2021 року фахівці Центру громадського здоров’я долучилися до установчої зустрічі зі створення комунікаційної платформи з обміну інформацією про якість лікарських засобів та медичних виробів.

Участь у зустрічі також узяли представники Держлікслужби, Державного експертного центру, Державної митної служби, Національної поліції, Національної служби здоров’я, Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки.

Така комунікаційна платформа — це інноваційний формат взаємодії. Це дасть змогу обговорювати стратегічні питання з якості лікарських засобів для подальшого прийняття управлінських рішень, нормативного регулювання тощо. Одним із завдань платформи є підвищення ефективності контролю та протидії незаконному обігу наркотичних засобів, препаратів, що містять наркотичні засоби, психотропні речовини та використовуються в програмі замісної підтримувальної терапії.

Під час зустрічі учасники обговорили, як держоргани можуть взаємодіяти для протидії ввезення та обігу неякісних, або фальсифікованих лікарських засобів, вакцин, діагностичних систем та медичних виробів. А також як налагодити обмін інформацією між зацікавленими сторонами, надавати доступ до інформації та сформувати відкриті дані.

Подальшими кроками стане затвердження складу робочої групи, положення про діяльність комунікаційної платформи, а також аналіз законодавства щодо обміну інформацією.

Комунікаційна платформа з обміну інформацією про якість лікарських засобів та медичних виробів створюється відповідно до меморандуму про співпрацю між Держлікслужбою та Центром громадського здоров’я. Співпраця відбувається в рамках підтримки Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією в рамках проекту «Прискорення прогресу в зменшенні тягаря туберкульозу та ВІЛ-інфекції в Україні».

Інші новини