Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
За даними ДП НАЕК Енергоатом окупанти обстріляли Запорізьку АЕС: зафіксовано три «прильоти» безпосередньо на майданчик станції
06.08.2022
15:26

За даними ДП НАЕК Енергоатом окупанти обстріляли Запорізьку АЕС: зафіксовано три «прильоти» безпосередньо на майданчик станції

5 серпня 2022 року російські терористи двічі обстріляли Запорізьку атомну електростанцію з РСЗВ. Три «прильоти» зафіксовані прямо на майданчику станції, біля одного з енергоблоків, де знаходиться ядерний реактор.

Рашисти серйозно пошкодили азотно-кисневу станцію та об‘єднаний допоміжний корпус. Є ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин. Високою є пожежна небезпека.

Український персонал ЗАЕС перебуває на місці і виконує всі заходи із забезпечення ядерної й радіаційної безпеки та ліквідовує наслідки пошкоджень.

Радіаційна ситуація на виробничому майданчику ЗАЕС у межах нормованих величин.

ЦКПХ МОЗ України посилено радіаційний моніторинг по всій території України.

Радіаційна ситуація в межах природного радіаційного фону. ЦГЗ постійно 24/7 моніторить ситуацію як у зоні спостереження об’єктів ядерно-енергетичного комплексу України, так і загалом по всіх територіях. Наразі радіаційні показники в межах природного фону.

Інші новини