Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Захистіться від COVID-19 — вакцинуйтеся
21.11.2022
11:23

Захистіться від COVID-19 — вакцинуйтеся

Вакцинація триває. Парафіяни Православних Церков України у Рівному та Чернівцях щепилися проти COVID-19. Загалом отримали захист від хвороби 58 людей.

Вже кілька сесій з вакцинації для мирян були організовані в межах співпраці Центру громадського здоров’я та Православної Церкви України у листопаді. У Рівному щепилися парафіяни храму Різдва Богородиці міста, а у Чернівцях — Церкви Трьох Святителів.

Ви досі думаєте, яка вакцина найкраща? Відповідь — та, яка доступна для вас. Щеплення будь-якою вакциною проти COVID-19 запобігають тяжкому перебігу хвороби й рятують життя. Всі препарати, які використовують для щеплення в Україні схвалені ВООЗ для екстреного використання, є безпечними та безоплатними.

Щеплення від COVID-19 відчувається так само як і будь-який інший укол. Біль у руці після щеплення — це загальне явище, проте у декого боліти може сильніше через індивідуальні особливості. Загалом реакції на щеплення можуть бути різними: від відсутності будь-яких ознак до запаморочення. Реакції проходять, але захист залишається.

Не бійтеся та щеплюйтеся від хвороби! Не дайте коронавірусу SARS-CoV–2 шансу. Пам’ятайте, що ви та ваші рідні можете бути в безпеці завдяки вакцинам. Саме вони знижують ризик тяжкого перебігу хвороби.

Дякуємо священнослужителям Православної Церкви України за допомогу у сприянні проведенню щеплень в країні.

Інші новини