Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
У центрі Києва для всіх охочих проводять скринінг на цукровий діабет, експерти ЦГЗ долучились до ініціативи
24.05.2023
14:14

У центрі Києва для всіх охочих проводять скринінг на цукровий діабет, експерти ЦГЗ долучились до ініціативи

24 травня, у день доступу до допомоги в рамках Європейського тижня громадського здоров'я, у виїзному пункті в Києві проходить безкоштовний скринінг на цукровий діабет для населення та вимірювання тиску. Протягом дня в Маріїнському парку пройти такий скринінг може кожен відвідувач за бажанням. 

Заступник Міністра охорони здоров'я України, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін та завідувачка відділу профілактики неінфекційних захворювань Центру громадського здоров’я Ірина Сорока долучились до акції та перевірили свій рівень цукру. 

“Цукровий діабет, зокрема 2 типу, не одразу може давати про себе знати, у цьому його небезпека. Але це те захворювання, яке ми можемо попередити. Тому важливо не лише чекати, коли з'являться перші симптоми, а дізнатись, чи маєте ви ризик виникнення цієї недуги, як її профілактувати тощо. Тому обов'язково завітайте до сімейного лікаря та проконсультуйтесь з цього питання”, – прокоментувала пані Ірина. 

Нагадаємо, що в Україні Тиждень громадського здоров’я проходить під гаслом #ПрофілактикаРятуєЖиття. Достеменно відомо, що більшість випадків цукрового діабету 2 типу пов’язані з надлишком ваги та браком фізичної активності. А запобігти йому можна у 80% випадків завдяки профілактиці. 

Заходи, спрямовані на профілактику неінфекційних захворювань, також пройдуть у регіонах. Пройти скринінг на цукровий діабет також можна за зверненням до сімейного лікаря. 

Читайте також: 

Цукровий діабет: як зрозуміти, що час відвідати лікаря?

Вебінар "Цукровий діабет: як запобігати судинним ускладненням. Емоційне вигорання та підтримка близьких”

Інші новини