Менше солі заради здоров’я: запрошуємо на презентацію національної інформаційної кампанії в контексті здорового харчування
29 вересня Всесвітня організація охорони здоров'я у співпраці з Міністерством охорони здоров’я України, Центром громадського здоров'я МОЗ, представниками експертного середовища та громадськості проінформують медіаспільноту у Всесвітній день серця про роль використання солі в харчових продуктах як одного з простих кроків, що може вплинути на зниження рівня серцево-судинних захворювань.
Місце проведення заходу: інформаційне агентство «Укрінформ» (м. Київ, вул. Б. Хмельницького, 8/16, 2 поверх).
Дата і час: 29 вересня (понеділок), 11:00.
Для запобігання надмірного споживання солі як одного з факторів ризику гіпертонії та виникнення інших серцево-судинних захворювань в Україні розпочинається спільна інформаційна кампанія.
За даними дослідження STEPS, українці споживають удвічі більше солі, ніж рекомендовано ВООЗ1.
Учасники:
- Ігор Кузін — заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України;
- Ярно Хабіхт — голова Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні;
- Олександр Юрченко — заступник Генерального директора, Центр громадського здоров’я МОЗ України;
- Лариса Міщенко — завідувачка відділу артеріальної гіпертензії та коморбідної патології Інституту кардіології, клінічної та регенеративної медицини ім. академіка М.Д. Стражеска.
Модераторка: Оксана Левицька – голова правління ГО «Життя».
Контакти для ЗМІ: Анна, комунікаційна менеджерка, +38 096 321 46 45, minenko.ann@gmail.com
1 Відповідно до дослідження STEPS, українці щодня споживають удвічі більше солі, ніж рекомендує ВООЗ: у середньому — 12,6 г замість 5 г.