Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Анонс лекції «Взаємодія препаратів ЗПТ з іншими лікарськими засобами»
24.01.2024
13:05

Анонс лекції "Взаємодія препаратів ЗПТ з іншими лікарськими засобами"

О 14:00 25 січня (четвер) відбудеться лекція на тему «Взаємодія препаратів ЗПТ з іншими лікарськими засобами».

На ефективність та безпеку лікування метадоном і бупренорфіном впливає декілька варіантів взаємодії між різними лікарськими засобами. Найбільш важливими є ті варіанти, які підвищують ризик передозування, зокрема, через дію на пригнічення дихання або шляхом уповільнення метаболізму, що призводить до підвищення рівня препаратів ЗПТ у плазмі крові. Водночас, взаємодія з деякими лікарськими засобами, яка призводить до зниження рівня препарату в плазмі крові та спричиняє симптоми абстинентного синдрому, також має велике значення та знижує ефективність лікування.

Отже, перед призначенням лікарських засобів для лікування супутніх розладів та станів у пацієнтів ЗПТ лікареві необхідно пересвідчитись, що одночасний прийом таких препаратів не спровокує клінічно значущу взаємодію. За можливості такої взаємодії слід уникати або ж проводити моніторинг пацієнтів та відповідним чином корегувати схеми медикаментозного лікування.

На лекції поговоримо про:

1) особливості надання інтегрованої допомоги, зокрема, призначення лікарських засобів для лікування супутніх станів у пацієнтів ЗПТ

2) взаємодію АРТ та ЗПТ препаратів

3) взаємодію ЗПТ з психотропними лікарськими засобами

4) взаємодію препаратів ЗПТ з іншими лікарськими засобами

5) дії лікаря під час виявлення клінічно значущої взаємодії лікарських засобів

Спікери:

Андрій Птащенко – лікар психіатр-нарколог, головний фахівець з управління та протидії вірусним гепатитам та опіоїдної залежності в ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України».

Гела Каландія – лікар-нарколог, завідувач амбулаторним відділенням ЗПТ КНП «КМНКЛ «Соціотерапія», експерт з ЗПТ Бюро ВООЗ в Україні.

Лекція відбудеться на платформі "Zoom" за посиланням. У випадку виникнення труднощів та неможливості приєднатись до лекції за посиланням використовуйте ідентифікаційний номер 856 5424 2518 та код 395490.



 

Інші новини