Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Анонс ознайомчої зустрічі та реєстрації на заняття з психологічної підтримки медпрацівників, які надають послуги ЗПТ
01.02.2024
13:03

Анонс ознайомчої зустрічі та реєстрації на заняття з психологічної підтримки медпрацівників, які надають послуги ЗПТ

Запрошуємо медичних працівників, які надають медичну допомогу із використанням препаратів замісної підтримувальної терапії (ЗПТ), зареєструватися на серію занять з групової супервізійної підтримки та взяти участь в ознайомчій зустрічі.

Ця зустріч розпочне нову серію груп підтримки медпрацівників, проведення яких заплановане щодватижні - о 19:00 у вівторок та четвер. У вівторок, 6 лютого, ви зможете познайомитися зі спеціалістами, які проводитимуть групи підтримки, та обговорити організаційні питання.

План зустрічі:

✅ знайомство з фахівцями реабілітаційного центру "Лісова Поляна",

✅ професійне вигорання і способи турботи про психічне здоровʼя,

✅ обговорення організаційних питань, зокрема, мети, правил та умов проведення груп підтримки,

✅ запитання від учасників.

Про групові заняття

Майже дві третини лікарів (63.6%), які були опитані у 2022 році, розповіли про зростання кількості пацієнтів у підрозділі ЗПТ. Це створює додаткові виклики для медичних працівників, які продовжують працювати попри усі загрози воєнного стану.

Крім того, через повномасштабне вторгнення, яке триває вже майже два роки, зростає і запит медиків на психологічну підтримку. Адже емоційна втома медпрацівників збільшується. Відтак, виникають ситуації, коли лікар переживає емоційно-психологічний тиск, не відчуває значущості своєї роботи та втрачає мотивацію, тобто переживає професійне вигорання. 

Щоби запобігти цьому та допомогти тим, хто переживає вигорання на робочому місці, ми залучили досвідчених фахівців в галузі психології та підтримки: 

Світлана Іванченко - психологиня Центру психічного здоров'я та реабілітації ветеранів “Лісова поляна”. Має понад 20-річний досвід роботи у галузі психології.

Тетяна Малецька - практикуюча психологиня Центру психічного здоров’я та реабілітації ветеранів "Лісова Поляна". Має великий досвід роботи з ветеранами та військовослужбовцями, здійснювала психодіагностику психоемоційного стану пацієнтів під час лікування та реабілітації.

Андрій Полтавцев - практикуючий психолог Центру психологічного здоров’я та реабілітації ветеранів “Лісова Поляна”. Займався реабілітаційними практиками учасників АТО, подоланням негативних наслідків стресу для вимушених переселенців із зони бойових дій тощо.

Леся Бондаренко - практикуюча психологиня Центру психічного здоров’я та реабілітації ветеранів "Лісова Поляна". Має досвід роботи з ПТСР та КПТСР, емоційним виснаженням та вигоранням, забезпечувала супровід та підтримку ветеранів, має досвід у роботі з горем та втратою, забезпечувала стабілізацію психоемоційного стану. 

Тетяна Сіренко - заступниця директора Центру психічного здоров’я та реабілітації ветеранів "Лісова Поляна". Була учасницею та координаторкою міжнародних проектів з надання допомоги, працювала зі складними випадками, зокрема, з військовими, які пережили полон та катування. 

Як зареєструватися на курс та ознайомче заняття:

Щоб отримати доступ до курсу, достатньо пройти просту реєстрацію за формою, у відповідь на заповнення якої ви отримаєте автоматичний лист з посиланням на Zoom-конференцію.

Крім того, для учасників, які не зможуть приєднатися до ознайомчої зустрічі, буде здійснюватися її запис. 

 

Інші новини